Munkalapok –

MIt vegyünk figyelembe a választásnál?

A Regispan Kft. 2013 szeptemberétől 50 különböző színű Pfleiderer munkalapot vett fel a raktárkészleten tartott termékei közzé. A modern technológiát és az esztétikumot ötvöző, a legmagasabb minőséget képviselő HPL Duropal (High Pressure Laminate) dekor borítású munkalapok tökéletesen helyettesítik a valódi papír, fa, fém vagy kő anyagból készült felületeket, ideálisan egészítik ki a laminált bútorlap választékot.

A lapok 4100x600 mm és 4100x1200 mm-es méretben, 28 és 38 mm-es vastagságban készülnek. Egyedi kérésre 590 és 800 mm szélességben is rendelhető. Raktáron a 600 mm-es szélességű mukalapot tartjuk, illetve néhány színből tartunk 800 mm-es, mindkét oldalán gömbölyített asztallapot is. A vastagság színenként eltérő, de többségében már a mai trendnek megfelelően 38 mm.

A munkalapok felületét adó HPL lemez vastagság változó attól függően, hogy milyen a dekor felülete. Lehet sima, prégelt, faerezett vagy mélynyomott, de van olyan is, amibe díszítésként alumínium szemcséket integrálnak. Minél vastagabb a dekoritlemez, annál nehezebb az orr rész kialakítása. Ennél fogva ezek kialakítása is eltérő.

A speciális vízálló ragasztó megakadályozza a nedvesség felszívődását legyen az a szobában, a konyhában vagy akár fürdőszobában.

Minden lap elülső-alsó részén egy úgynevezett "vízorr" van kialakítva, mely arra szolgál, hogy a vízcseppeket levezesse a front és a korpusz (bútor váz) előtt, hogy azokban a nedvesség ne tudjon kárt tenni.

A HPL Duropal fő erényei:

  • Kopásállóság
  • Ütésállóság
  • Karcálló
  • Ellenáll a nagy hőmérsékletváltozásnak
  • Forró vízzel, nedvességgel, gőzzel szembeni ellenállás ( 100 Celsius fok)
  • Ellenáll a forró edény ( 180 Celsius fok)
  • Ellenáll a foltoknak
  • Ellenáll az UV sugárzásnak, napfénynek, nincs elszíneződés
  • Ellenáll a cigaretta parázsnak
  • Könnyű tisztán tarthatóság, kényelmes használat
  • Kényelem, funkcionalitás

Ezen tulajdonságoknak köszönhetően széles körben alkalmazható a magánlakásokban valamint a közüzemi helyeken (konyhák, éttermek, irodák, hotelek, nagy igénybevételnek kitett munkafelületek asztalok). Szín, minta, felületi struktúra gazdagságával kielégíti a legmagasabb igényeket is.

Kiegészítő termékek:

A csempe vagy fal és a munkalap találkozásához - a víz és a por és egyéb szennyeződések bejutásának megakadájozása végett - vízzárókat használnak. A regispán ezek közül a különböző formájú (sima, homorú és domború és ezek bordázott verziói) aluminium és a Rehau márkájú befúzős vízzárókat árulja. Ez utóbbihoz észletről tudunk adni 5 cm széles, színazonos dekor csíkot, melyet a munkalap végeinek élzárásához is lehet használni.

A termékkör kiegészítéseként - a designerek nagy megeléedésére - rendelhető 4100 x 1300 mm-es nagyságú színazonos dekor tábla is, mellyel egyedi méretű lapok, színazonos asztallap, csempe helyett hátfal, illetve kisebb díszítő elemek készítésére használnak.

crossmenu