Regikant –

Az élzáró és ami vele jár

Az olcsó, vasalós élfólia továbbra is megmaradt, de már szinte csak a helyszini munkáknál alkalmazzák. A polimer alapanygú termékek közül kezdetben a PVC lényegesen gyengébb, kevésbé időtálló volt, amit az árak is tükröztek. Mára a különböző adalékanyagoknak (pl. UV stabilizátor) köszönhetően a PVC fizikai tulajdonságain jelentősen javítottak, minőségileg az ABS-sel vetekszik.Vannak nagy múltú, ismert gyártók, akik az anyagot már nem is tüntetik fel a terméken.


A Regispan Kft. három különböző beszállító termékét forgalmazza, melyek minőségben és ebből kifolyólag árban is eltérnek.

Az alap kategóriába a török és kínai importból származó, PVC alapanyagú termékek tartoznak, melyeket Regikant Eco néven különböztetünk meg. Ebben a termékkörben csak az alap Uni és Standard fa mintázatú színeket tartjuk készleten. Pl. Fehér, fekete, calvados, tölgy, bükk, cseresznye, stb.

A következő szinten egy jó minőségű, és igen kedvező ár/érték arányú ABS termékcsaládot értékesítünk, melyből a legszélesebb szín és méretválasztékot tudjuk nyújtani. A Regikant néven megjelenített, jelenleg közel 250 féle élzárót első körben az általunk forgalmazott Kastamonu, Krono, Fundermax és Pfleiderer lapokhoz választottuk ki, de ezek nagy része más gyárók bútorlapjaihoz is illeszkednek, illetve nagyobb megrendelés esetén új színeket is tudunk behozni.

A fekete és fehér ABS-ek - a bútorlapok struktúrájához igazodva - sima, prégelt (gyöngy), erezett és mély erezett felületekkel is kaphatók.

A felső kategóriában a Rehau termékeit, illetve egy olasz gyártó fémes hatású vagy fémszálas élzáróit forgalmazzuk. Ezek közül érdemes megemlíteni a különböző uni, fa mintázatú és egyéb design magasfényű, illetve a 3D hatású szalagokat, melyekkel az egyszerű lapokat is fel lehet dobni.


Törekszünk arra, hogy az egyedi színek kivételével minden élzáróból a standardnak számító három méretet (22/0,5 mm; 22/2 mm; 42/2 mm) készletről tudjuk adni. Igény szerint értékesítünk méterenként vagy tekercsben, ragasztózva vagy ragasztó nélkül, illetve gépi vagy kézi élzárással felrakva, melyhez a legmodernebb BRANDT gép áll rendelkezésünkre. Az élzárás minőségét a bútorlap előmarásától az élzáró éleinek és sarkainak a gömbölyítésig a szélességnek és vastagságnak megfelelően beállított programok garantálják. A felrakáshoz a Henkel Dorus KS 351 típusú magas minőségű, átlátszó ragasztó granulátumot használjuk.

crossmenu