Hátfallemez - HDF

A HDF-lemez nagy sűrűségű, vékony, préselt farostlemez. A gyártási technológiának köszönhetően sima és homogén felület jön létre, mely dekoratív mindkét oldalán.

Vékony, de erős bútoripari alapanyag, melynek szerteágazó a felhasználási módja. Tökéletesen alkalmas beltéri bútor, szerkezeti elemek készítésére, felhasználható csomagolóanyagként, laminált padló alaplemezként, de leggyakrabban fiókfenék, ajtólap vagy hátfal készül belőle, emellett az autóiparban is megállja a helyét.

Kínálatunkban megtalálható a natúr HDF, a lakozott HDF és a farostlemez is. Táblásított mérete 2850x2070 mm, vastagsága 3, 4 vagy 5 mm.

A natúr HDF és a lakkozott HDF gyártási folyamata hasonló a laminált bútorlapokéhoz, farostokból, műgyanta hozzáadásával és hő segítségével préselik össze. Különösen magas sűrűségének köszönhetően hosszú élettartamú és alacsony a dagadási értéke. Kiválóan megmunkálható a szokványos eszközökkel. Laminálásra, furnérozásra és fóliázásra is megfelel. Minden olyan területen alkalmazhatóak, ahol az esztétikus, mérsékelten ellenálló felület a követelmény.

A natúr farostlemezek speciális gyártási technológiájának köszönhetően, teljesen nélkülözhető a műgyanta használata. A farostlemezeket nedves eljárással állítják elő, natúr állapotában a felső oldal sima, a hátsó oldala rácsos szerkezetű, a színe barnás. A sima felület kezelhető laminálással, lakkal, fóliával is.

Gyártó által ajánlott vízszintesen, nedvességtől védett, száraz, jól szellőzött helyen kell tárolni. Könnyen tisztítható vízzel és puha törlőkendővel, kerülendő a súroló hatású tisztítószerek és a durva felületű rongyok, szivacsok használata.

crossmenu