Kastamonu színek, kódok, elnevezések –

A megnevezés eltérhet, de a kód állandó

A Kastamonu bútorlapok két évvel ezelőt robbanásszerűen törtek be a magyar piacra. A hirtelen ismertség köszönhető a bevezető árnak, a jó minőségnek és természetesen a forgalmazók munkája mellett az igen nagy számban szétosztott mintáknak.

A kezdeti 80-85 színt 2013 második felében újabb 15 szín bevezetése követett, amivel együtt az új színeket bemutató kisebb katalógust és egy bővített színmintát is kihoztak. Ez a minta már felületében is közelebb áll a valósághoz, azonban - mivel a terméket európa számos országában árulják - maradtak továbbra is az angol elnevezések. Pl. Light Perrier vagy Rift Oak. A honi kereskedők a magyarosítás során az ismert, általános fafajtákra könnyen találtak megvelelő elnevezést, de akár a faerezett, akár az uni színek esetén voltak (vannak) Újszerű elnevezések, amit időnként kevernek maguk az asztalosok és a kereskedők is:

Mink - Szahara bézs vagy a színben is hasonló Ivory - Elefántcsont

A gyártó tavaly év végén újabb 10 szinnel jött ki a piacra és ezzel együtt egy igényes, magas minőségű, a magasfényű lapokat és a felületi struktúrákat is bemutató összefoglaló katalógust is kiadott, azonban a nyelvi eltérés ezzel még nem lett megoldva.

A problémát felismerve a Kastamonu cég 2014 márciusában elkészítette az új színekkel kiegészített és az angol mellett magyar megnevezésekkel ellátott füzetecskét.

Mi, a Regispan Kft. - mint magyarországi Kastamonu nagykereskedő - az egységesítés jegyében azonnal átneveztük a kérdéses néhány színt, illetve integráltuk a még be nem vezetett új színek elnevezését, azonban ez még mindíg nem jelent tökéletes megoldást a problémára. Nézzük csak a rózsaszín, a lila és a viola világos és sötét verzióit vagy a krém, bézs, szahara bézs, mink, ivory, csontszín, vanília, capuccino színeket. Önök biztosak abban, ha ezeket az árnyalatokat hallják, minden esetben ugyanarra a színre gondolnak, mint az, aki mondta?

Az efféle félreértésk elkerülésére javasoljuk, hogy minden esetben használjuk a színkódokat pl. A 122. Így biztosan mindenki ugyanarra a termékre fog gondolni. Kérjük, hogy a megrendelőn is minden esetben szerepeltessék a kódokat. Ezzel megelőzzük az esetleges tévedést.


Végezetül néhány szó a kódokról:

A betű és számkombináció egy un. beszélő kód. Mindennek megvan a maga jelentése.

Pl.
A 800 PS17
A: Fa dekor
800: Szín
PS17: Faerezett felület / Struktúra

D 122 PS14
D: Uni dekor
122: Szín
PS14: Kristály prégelt

F 242 PS10
F: Fantázia dekor
242: Minta
PS10: Sima felület


Fentieken kívül még 4 eltérő felületet különböztetünk meg. Gyöngy prégelt, Mgasfényű, Szupermatt és Fűrészelt.


"Kastamonu
crossmenu